nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Aktuális
Migránsnak nézték a diákokat, rendőrt hívtak rájuk

Migránsnak nézték a diákokat, rendőrt hívtak rájuk

Rendőröket hívtak egy erasmusos kiránduló csoportra Szegeden, mert a sínek mentén sétáló diákokat bevándorlóknak nézték a helyiek.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Túl élethűre sikerült az a kirándulás, amit a szegedi MigSzol nevű szervezet szervezett 25 kelet-európai cserediáknak. Az volt a terv, hogy az Észtországból, Litvániából és Szlovákiából érkezett hallgatókkal együtt végigjárják a tavalyi menekültválság helyszíneit, beszélgetnek egy aktivistával és betérnek egy bográcsos ebédre a segélyszervezet menekülttáborába. A kirándulást előre bejelentették a rendőrségen, amihez az engedélyt is megkapták.

A 15 kilométeres túra alatt a Szabadkáról Szegedre tartó vasútvonal mellett baktató diákok azonban szemet szúrtak valakinek, aki kihívta rájuk a rendőrséget. Szerencsére a kiérkező rendőrök mindent rendben találtak, így az Erasmus+ hallgatói program diákjai tovább folytathatták kirándulásukat.

Délmagyar

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon