Aktuális

Itt a lista, hogy kikbe nem gázolt még bele Donald Trump

Három hét múlva ilyenkor elnököt választanak az Egyesült Államokban. A kék sarokban Hillary Clinton várja, hogy az email-botrány árnyékában az USA első elnöknője legyen. A piros sarokban Donald Trump igyekszik tűzzel-vassal megakadályozni, hogy ez megtörténjen, miközben sem istent, sem embert nem kímélve rombolja a Republikánus Párt porcelánboltját. Lássuk, kik azok, akik eddig megúszták a fékezhetetlen ingatlanmogul vagdalkozását.

Szinte nem telik el úgy nap, hogy Trump ne ejtene ki a száján valami érfalrepesztő hülyeséget vagy olyasmit, amivel a társadalom egy-egy csoportját csuklóból alázza porig, a média (vagy a Twitter) nyilvánossága előtt.

Ahogy szorul a hurok Trump körül, úgy mond egyre meredekebb dolgokat
Ahogy szorul a hurok Trump körül, úgy mond egyre meredekebb dolgokat

Ha össze kívánjuk szedni, hogy kik azok, akik eddig kimaradtak a szórásból, muszáj megnéznünk, hogy kikbe rúgott már bele fényesre csutakolt és rendkívül drága bőrcipőivel a férfi, aki ma már csaknem totális háborút visel a demokraták, a média, de még saját pártja ellen is.

Mexikóiak

Az USA egyik legkomolyabb társadalmi kérdése a spanyol ajkú bevándorlók helyzete. A lakosság közel 18 százalékát adják, ami azt jelenti, hogy több mint 55 millió emberről van szó. Trump kőkemény retorikával támadta őket, szerinte az Egyesült Államokba áramló mexikóiak leginkább drogdílerek és nemi erőszaktevők, akiket úgy tartana távol az országtól, hogy az USA déli határán hatalmas falat húzna végig. Ezt ráadásul Mexikóval fizettetné ki.

Muszlimok

Ez a Donald már csak olyan fiú, hogy sokkal többet tud az Iszlám Államról, mint az USA hadseregének tábornokai, legalábbis ezt mondta egy tévés szereplése alkalmával. Azt persze nem fejtette ki, hogy ez pontosan mit takar, azt viszont igen, hogy megválasztása esetén kitiltaná az országból a muszlimokat, illetve nem engedélyezné számukra a belépést Amerikába. Ez persze több szempontból is kivitelezhetetlen, nem beszélve arról, hogy mennyire xenofób elképzelés. A kezdeti felhördülést hallva aztán ezt “extrém háttérellenőrzésre” enyhítette. Arról azért nem szól a fáma, hogy mi alapján lehet eldönteni, hogy valaki muszlim-e vagy sem, igaz, Trumpot az ilyen apró részletek sohasem zavarták.

Nők

A legújabb botrány is éppen azért robbant ki, mert előkerült egy hangfelvétel, amin Trump konkrétan arról beszél, hogy hogyan lehet nőket hatékonyan zaklatni szexuálisan. Ez volt az utolsó csepp a pohárban számos republikánus számára, akik csak az alkalomra vártak, hogy menekülhessenek saját elnökjelöltjük közeléből. Trump azzal védekezett, hogy ez csak afféle öltözői beszélgetés volt, férfi módra, amire válaszként számos profi sportoló, például az NBA-bajnok LeBron James is megüzente neki, hogy a sportcsapatok öltözőiben nem egészen ilyen stílusban kommunikálnak. Trump emellett több ízben tett sértő megjegyzéseket nőkre, akiket kutyáknak, kövér disznóknak és undorító állatoknak is nevezett.

Afroamerikaiak

Többek között a baltimore-i zavargások kapcsán tett sértő megjegyzéseket az afroamerikai közösségekre, illetve közölte, hogy az afroamerikai fiataloknak nincs lelkük, és soha nem teljesítettek rosszabbul, mint manapság.

Veteránok és focisták

Amerikában a veterán katonákat elvileg hatalmas tisztelet övezi, gyakorlatilag sokan közülük rendkívül rossz helyzetben vannak, nem kapnak rendesen támogatást az államtól és sokszor egészségbiztosításukkal is csak a gond van. Trump ennek ellenére két lábbal szállt bele John McCain republikánus szenátorba, korábbi elnökjelöltbe és vietnami háborús hősbe, amikor közölte, hogy ő nem tartja hősnek McCaint, mivel elfogták a vietnami háborúban. Ami pedig a focistákat illeti, épp a veteránok ügyeivel foglalkozó Department of Veteran Affairs és a Boston University közös kutatása állapította meg, hogy az amerikaifoci-meccseken látható ütközések súlyos idegrendszeri következményekkel járhatnak. Trump szerint azonban a focisták “elpuhultak”, és nincs már kellő mennyiségű nyers erőszak a focimeccseken.

Zsidók

A Republikánus Zsidók Koalíciója előtt tartott beszédének 47. másodpercében sikerült azzal bátorítania a közönségét, hogy azt mondta: “ti nem fogtok engem támogatni, mert nem kell a pénzetek”. Igaz, ez még korábban történt, sokkal valószínűbb, hogy ma már egyéb viselt dolgai miatt nem támogatják a republikánus jelöltet.

Keresztények és Ferenc pápa

Miután a katolikus egyházfő közölte, hogy nem kifejezetten keresztényi dolog fallal kirekeszteni nehezebb sorsú embertársainkat, Trump megmutatta, hogy teológusként is van mit mondania: “semmilyen vezető, különösen egy vallási vezető nem kérdőjelezheti meg más emberek hitét. Arra gondolok ezzel, hogy ez az ember nem keresztény, ha ilyet mondott!” Hát, mit is mondjunk erre? Ámen?

Menekültek

A szíriai vérontás elől menekülő emberekről több ízben is úgy beszélt, mintha csak tévesen postázott csomagokról lenne szó, amiket vissza fog küldeni rendeltetési helyükre, amennyiben ő lesz az elnök.

“Kihagytam valakit?”

Lássuk tehát, hogy kik azok, akikbe Donald Trump még nem kötött bele:

Itt a lista, hogy kikbe nem gázolt még bele Donald Trump

 

További cikkek Donald Trumpról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top