Aktuális

4 szemfestés trükk profiktól

A szemfestés az egyik legaprólékosabb része a sminknek, és itt a vonalak néhány milliméteres eltérése vagy a festék színének árnyalatnyi változtatásai is látványos különbségeket eredményezhetnek – pozitív és negatív értelemben egyaránt. Íme néhány trükk, amit a profi sminkesek is használnak azért, hogy még szebb és tartósabb legyen a szemfestés – próbáld ki őket te is!

 Nézz nagyot!

4 szemfestés trükk profiktól

Ha szeretnéd, hogy a szemed nagyobbnak tűnjön, a tekinteted pedig élénkebb és frissebb legyen, akkor ezt a trükköt vetheted be a szemkihúzó ceruzával: az alsó és felső szemhéjad vonalát ne kösd össze, hanem hagyj egy pár milliméteres rést közöttük a szemed sarkában. A festetlen részre nagyon vékonyan vigyél fel semleges, a bőröd színével megegyező színű szemkihúzót.

Színre színt!

4 szemfestés trükk profiktól

S fekete szemceruza klasszikus, és mindenkinek jól áll, de ha azt szeretnéd, hogy a szemeid igazán feltűnőek legyenek, és vonzzák a tekinteteket, akkor a szemed színével megegyező szemceruzával húzd ki őket. Minél jobban hasonlít a ceruza színe a szemedéhez, annál jobban vonzóbb és hangsúlyosabb lesz a tekinteted.

Púdert a szempillákra!

4 szemfestés trükk profiktól

A jól kifestett szempillák nagyon dekoratívak és csábító tekintetet kölcsönöznek, de talán az egyik legnehezebb sminkes feladat ezt jól megcsinálni. A profik több rétegben festik ki a pillákat, és az egyes rétegekre púdert tesznek. Ettől hosszabbnak és vastagabbnak tűnnek a szempillák, ráadásul a festék is tartósabb lesz rajtuk.

Turbózd fel szemfestéket

Ha szeretnéd tartósabbá tenni a szemfestésedet, akkor adj egy pár csepp sóoldatot a festékhez és egy vékony ecsettel dolgozd bele az anyagba. Ez lágyabbá és jobban kenhetővé teszi a festéket, és tovább friss marad a szemed körül a smink.

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top