Aktuális

Üzemanyagtankban csempészték a migránsokat

Legalább 300 migránst akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába juttatni öt szlovák embercsempész. Az embercsempészéshez használt járművek üzemanyagtankjában utaztak a menekültek. Az autót kedden reggel tartóztatták fel a szlovák-magyar határon.

Az embercsempészek Németországba és Olaszországba akarták a migránsokat szállítani Magyarországon keresztül. Tettükért 10 év börtönre is ítélhetik őket.

A rendőrség adatai szerint a menekültek Szíriából, Pakisztánból és Afganisztánból érkeztek, az illegális fuvarét 500 és 1000 euró közötti összeget fizettek az embercsempészeknek. A potyautasokat aztán a magyar határon fedezték föl.

A magyar rendőrök szerint a járművekben átalakították az üzemanyagtartályt, a leleplezést követően a migránsok onnan másztak elő.

Azt egyelőre vizsgálják, hány embert zsúfoltak az embercsempészek az átalakított járművekbe, de azt máris tudni lehet, hogy közel háromszáz embert szállítottak ezzel a módszerrel Nyugat-Európába.

(Sky News)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top