Aktuális

Az Országgyűlési Őrség egyik tagja is pózolt a pompeji romokon

Az házelnöki testőrség egyik tagja is érintett volt az Olaszországban botrányt kavart fotók elkészítésében.

Úgy tudja az Átlátszó.hu, hogy az Országgyűlési Őrség egyik tagja is felmászott Pompejiben az egykori bazilika romjaira.

Az egész Olaszországot felháborító eset után a házelnöki testőrség tagjai saját kollégájukat ismerték fel a világörökségi romokon pózolók között. Az is kiderült, hogy az Országgyűlési Őrség tagja saját Facebook-oldalára is kitette a fényképet, ám az oldala szerdától már nem volt elérhető.

Ahogy arról az NLC is beszámolt,  az egyik olasz lap szerint a magyarok romsértést követtek el Pompejiben, és “barbár viselkedésükkel” komolyan próbára tették az oszlopok szerkezetét, felbecsülhetetlen károkat okoztak, arról nem is beszélve, hogy az eltemetett város emlékét sem tartották tiszteletben.

Az Átlátszó szerint a férfival és társaival szemben az olaszok megindíthatják a büntetőeljárást, ha kiderül, hogy kárt okoztak a világörökség részének számító romokban, mivel azok megrongálása bűncselekménynek számít, és szigorú nemzetközi szabályok vonatkoznak rá.

Az Országgyűlési Őrség nem reagált az oknyomozó portál megkeresésére. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top