Aktuális

400 milliós cigarettaszállítmánnyal buktak le a csempészek

Egészen elképesztő mennyiségű cigarettát akartak Magyarországon keresztül állítólagosan Olaszországba csempészni. A 400 millió forint értékű szállítmánnyal Debrecenben buktak le.

A Szerbiából indult szlovén kamion hivatalos okmányai szerint 600 ezer doboz cigarettát szállított Románián keresztül, Magyarországon át, végül Záhonynál lépett volna ki az országból. Útközben új úti célként Olaszországot jelölték meg, ám a kamion nem lépte át a határt, hanem egy debreceni telephelyen parkolt le. Megtévesztésként a nemzetközi rendszerben a szállítmányt az olasz vámszerv részéről megérkezettként rögzítették.

A NAV pénzügyi nyomozói és a pénzügyőrök a debreceni telephelyen tartott házkutatáskor két ukrán férfit értek tetten, akik épp a 400 millió forint értékű cigarettaszállítmányt pakolták ki a kamionból. A helyszínen elfogták a szerb sofőrt is. A nyomozók a prémium márkájú cigaretta mellett a 15 millió forint értékű járművet is lefoglalták.

A nyomozók jelenleg a cigarettacsempész hálózat magyar szálai után kutatnak. A cigarettacsempészeket a Debreceni Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A nyomozás orgazdaság ügyében folyik ellenük.

400 milliós cigarettaszállítmánnyal buktak le a csempészek

 

(NAV) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top