Aktuális

Kutyájukkal együtt várják a rászorultakat a hajléktalanszállók

Számos fejlesztést hajtottak végre az utóbbi években az országos hajléktalanellátó rendszerben. Ilyen újítás, hogy most már a párok együtt is bemehetnek a szállóra, és a kutya sem kizáró tényező.

Olyan újításokat végeztek az elmúlt években az országos hajléktalanellátásban, ami megkönnyíti a rászorulók döntését, és hajlandók legalább télen az éjszakát a hajléktalanszállón tölteni. Most már párok is együtt mehetnek a szállásokra, és több befogadóhelyen külön helyet biztosítanak a kutyáknak, amiket eddig nem vihettek magukkal a hajléktalanok.

Olyan, úgynevezett alacsony küszöbű helyeket is megnyitnak a fővárosban novembertől, ahol nincs tüdőszűrőigazolás-kérés, és alkoholos állapotban is fogadják a hajléktalanokat. De külön foglalkoznak a kórházból kikerült vagy szenvedélybeteg otthontalanokkal is. Cél, hogy senki se fagyjon megmondta az InfoRádiónak Molnár Tamás, a Máltai Szeretetszolgálat budapesti hajléktalanellátásért felelős szakterületi vezetője.

Budapesten ettől az évtől harminckét, hajléktalanokat ellátó szervezet közös konzorciumként, együttesen küzd azért, hogy senki se fagyjon meg az utcákon, ezért november elsejétől mintegy 6000 férőhely várja a hajléktalanokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top