Aktuális

Hiába az ígéret, 500 orvos fizetése brutális mértékben csökkent

Az elmúlt hónapokban egyre arról olvashattunk, hogy jelentősen emelik az egészségügyi dolgozók bérét. Mindez valójában már meg is történt, hiszen sokan szeptemberben már a megemelt fizetést vihették haza. Most ugyanakkor az is kiderült, a bérrendezés nem mindenkit érintett előnyösen. 500 orvos kifejezetten rosszul járt.

Hiába az egészségügyi dolgozók 100 ezres béremelése, közel ötszáz orvos fizetése ennek ellenére jelentősen csökkent az elmúlt napokban. A pályakezdő orvosok ösztöndíját ugyanis a fizetésemeléssel együtt megszüntették, így ők 43 ezer forinttal kapnak kevesebbet, mint korábban. Az egyik érintett orvos azt mondja, hideg zuhanyként érte őket az ösztöndíj megvonása.

Június elején jelentette be Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, hogy szeptembertől bruttó százezer forintos béremelést kapnak az orvosok. A bejelentésnek ezek szerint csak négy hónapig örülhettek az érintettek közül meglehetősen sokan – hangzott el az ATV Híradójában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top