Aktuális

Pénzükhöz juthatnak a becsődölt CBA-partner dolgozói

Azonnali és maradéktalan kárpótlást ígért a nógrádi volt CBA-partner dolgozóinak a kormány, ha megindul a cég felszámolása.

Figyelemmel kíséri a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolását a kormány, és a cég volt dolgozóit bérgarancia-alapból azonnal és maradéktalanul kártalanítja. Az elbocsátott dolgozók a munkaközvetítésen túl képzésben vehetnek részt, a munkáltatók pedig bértámogatást vehetnek igénybe álláskeresők foglalkoztatásához.

Nógrád megye legnagyobb munkaadója, az 1300 embert foglalkoztató Palóc Nagykereskedelmi Kft.-vel szemben szeptemberben indult csődeljárás, miután hónapokkal ezelőtt likviditási gondok merültek fel a cégnél, majd nem sikerült vevőt találnia a korábban CBA-franchise boltokként üzemelő 80 egységére.

Jelenleg 120 napos fizetési moratórium illeti meg a céget. A felszámolást akkor rendelheti el a bíróság, ha az adós csődhelyzet elhárítására tett javaslatát nem fogadják el a hitelezők. 

Olvass még a nógrádi CBA-bezárásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top