Aktuális

Műlábbal is csodásan táncol az amputált lábú balerina – videó

Gabi 9 éves volt, amikor kiderült, hogy egy daganatos betegség miatt amputálni kell a lábát, őt azonban semmi nem tántoríthatta el attól, hogy megvalósítsa az álmait.

Egy sérülés egy sportolónak nemcsak egy kis kiesést jelenthet, hanem gyakran az egész karrierje végét. Talán nem kell magyarázni, mit él át egy táncos akkor, ha elveszti a lábát. Pontosan ez a borzasztó dolog történt meg Gabi Shullal. Kilencéves kislány volt még, amikor kiderült, hogy oszteoszarkóma támadta meg a térdét. Akkor már három éve balettozott, és az volt az álma, hogy táncosnő lesz.

Az oszteoszarkóma agresszív, gyors növekedésű daganat, amely kezelés nélkül egy éven belül halálhoz vezet. A csontráktípusok között a leggyakoribbnak számító betegség ma már szerencsére hatékonyan gyógyítható. Sajnos Gabi nem kerülhette el, hogy amputálják a lába egy részét, csak így menthették meg az életét. A kislány összetört, hiszen nyilvánvalónak tűnt, hogy ezzel vége a balett-tanulásnak.

Az orvosok azonban egy szokatlan megoldást javasoltak. Miután eltávolították a kislány térdét, az alsó lábszárat 180 fokkal elfordítva hozzáillesztették a combjához, aminek az lett az eredménye, hogy a bokája került a térde helyére, és így ismét képes hajlítani a lábát. Alsó lábszárát egy egyedi protézissel pótolták, amivel “lábujjhegyre” is tud állni.

Gabi most 15 éves. Kitartásának, lelkesedésének plusz az orvosok segítségének hála, nemcsak balettozik, hanem a jazztáncot és a hip-hopot is sikerrel műveli, sőt versenytáncol is. Emellett szószólója lett egy gyermekrákkal foglakozó nonprofit szervezetnek.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy táncol ez a fantasztikus lány, nézzétek meg ezt a videót és zokogjatok:

via

Még több cikk balerinákról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top