nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Műlábbal is csodásan táncol az amputált lábú balerina – videó

Műlábbal is csodásan táncol az amputált lábú balerina – videó

Gabi 9 éves volt, amikor kiderült, hogy egy daganatos betegség miatt amputálni kell a lábát, őt azonban semmi nem tántoríthatta el attól, hogy megvalósítsa az álmait.
NLCafé
f Ajánlom

Egy sérülés egy sportolónak nemcsak egy kis kiesést jelenthet, hanem gyakran az egész karrierje végét. Talán nem kell magyarázni, mit él át egy táncos akkor, ha elveszti a lábát. Pontosan ez a borzasztó dolog történt meg Gabi Shullal. Kilencéves kislány volt még, amikor kiderült, hogy oszteoszarkóma támadta meg a térdét. Akkor már három éve balettozott, és az volt az álma, hogy táncosnő lesz.

Az oszteoszarkóma agresszív, gyors növekedésű daganat, amely kezelés nélkül egy éven belül halálhoz vezet. A csontráktípusok között a leggyakoribbnak számító betegség ma már szerencsére hatékonyan gyógyítható. Sajnos Gabi nem kerülhette el, hogy amputálják a lába egy részét, csak így menthették meg az életét. A kislány összetört, hiszen nyilvánvalónak tűnt, hogy ezzel vége a balett-tanulásnak.

Az orvosok azonban egy szokatlan megoldást javasoltak. Miután eltávolították a kislány térdét, az alsó lábszárat 180 fokkal elfordítva hozzáillesztették a combjához, aminek az lett az eredménye, hogy a bokája került a térde helyére, és így ismét képes hajlítani a lábát. Alsó lábszárát egy egyedi protézissel pótolták, amivel “lábujjhegyre” is tud állni.

Gabi most 15 éves. Kitartásának, lelkesedésének plusz az orvosok segítségének hála, nemcsak balettozik, hanem a jazztáncot és a hip-hopot is sikerrel műveli, sőt versenytáncol is. Emellett szószólója lett egy gyermekrákkal foglakozó nonprofit szervezetnek.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy táncol ez a fantasztikus lány, nézzétek meg ezt a videót és zokogjatok:

via

Még több cikk balerinákról az NLCafén:

Megosztás Facebookon