Aktuális

Matthew hurrikán: 340 halott Haitin, most Amerika felé tart

Az Egyesült Államok felé közeledik a Matthew hurrikán. A trópusi vihar jóval erősebbnek bizonyul, mint azt előzőleg számították.

Háromszáznegyvenre emelkedett Haitin a Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma, a korábbi adat 283 volt. Csupán a sziget délnyugati részén több tucatnyi a halottak száma. A mentőegységek csak napokkal a hurrikán elvonulása után értek a helyszínre, és láttak neki a segélynyújtásnak.

Fotó: MTI/AP
Fotó: MTI/AP

Közben egyre közeledik a jelenleg négyes erősségű Matthew hurrikán az Egyesült Államok partjai felé. Az amerikai Országos Hurrikán Központ szerint a szél sebessége elérheti az óránkénti 185-205 kilométert. Négy szövetségi államban – Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén – rendkívüli állapot van érvényben.

A térségben mintegy háromezer légi járatot töröltek. Bezárt Fort Lauderdale reptere, várhatóan ez történik majd az északabbra fekvő Orlando légikikötőjével is. Az American Airlines légitársaság csütörtök délután minden járatát törölte Florida számos repterén, így Miamiban is.

Fotó: MTI/AP
Fotó: MTI/AP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top