Aktuális

Vírust rejtett az ingyenes Spotify

Aki Spotify-t használt böngészőn keresztül, az elmúlt időben azt tapasztalhatta, hogy különböző honlapok nyílnak meg maguktól. A jelenség egy vírus volt, ami a szolgáltatás ingyenes verziójába fészkelte be magát.

Nem kívánt meglepetést tartogatott felhasználóinak a Spotify. A népszerű zenestreemelő szolgáltatás ingyenes, böngészős verzióját használók azt tapasztalhatták, hogy böngészőjükben nem kívánt oldalak nyílnak meg. Mindez azért volt, mert a Spotify ingyenes verziójának hirdetéseivel egy kártékony program, egy Malware fészkelte be magát a felhasználó gépére, és nyitott meg honlapokat engedély nélkül. A fertőzés ugyanúgy terjedt Windows 10-en, Mac OS-en és Ubuntun is.

A Spotify készítőit elárasztották a felhasználók felháborodott Twitter üzenetei és képernyőfotói, akik gyorsan kijavították a hibát. Mindenesetre nem árt lefuttatni egy víruskeresést azoknak, akik korábban használták, vagy csak kipróbálták a Spotify ingyenes verzióját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top