Aktuális

Imádjuk a hamis cuccokat

Évről évre kevesebb hamisított terméket vásárolnak a magyarok, ám ha olcsó termékről van szó, egyáltalán nem számít a származás.

Minden évben felméri a Hamisítás Elleni Testület, miként állnak a magyarok a hamis termékek vásárlásához. Ebben az évben a lakosság 13 százaléka vásárolt hamis árut, ami a legalacsonyabb érték 2009 óta. Idén is a hamis ruhákat keresték a legtöbben, de sokan vettek parfümöt, gyógyszert, műsoros CD-t vagy DVD-t.

Fél áron a márkás zokni

A hamis ruhákat leginkább a fővárosban, szakmunkás végzettségű harmincasok vásárolják, vagy érettségizettek, akiknek nagyon nincs pénzük. A hamis parfümöt inkább közép-magyarországi, harminc év alattiak veszik, míg meglepő módon a hamis CD-ket és DVD-ket fiatal, budapesti, még tanuló státuszú férfiak vásárolják. A legtöbben azért választják a kétes eredetű vagy nyilvánvalóan hamis termékeket, mert olcsók, a megkérdezettek több mint felének minőségi kifogása nem volt az adott cikkel kapcsolatban, de sokakat nem is érdekel az áru származása.

Az illegális letöltéseket még nem vallják be a magyarok, a megkérdezettek 80 százaléka cáfolta, hogy valaha is akár egy bájtot letöltött volna illegálisan. Viszont egyre többen ismerik a legális letöltési csatornákat, amelyeket használnak is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top