Aktuális

Eldőlt, a TF megy a Déli pályaudvar helyére

Eldőlt, nincs tovább. Végérvényesen döntöttek a Déli pályaudvar sorsáról. A Testnevelési Egyetem sport- és szabadidős létesítményei épülnek a vonatsínek helyére.

A Testnevelési Egyetem bővítését és fejlesztését már korábban is tárgyalta a kormány. Most eldőlt a sorsa éppen úgy, ahogy a sokat látott Déli pályaudvaré is.

A fejlesztéseket a következő három évben szeretnék megvalósítani. Az egyetem jelenlegi campusának infrastruktúráját korszerűsítik, és a mostani területén kibővítik. Az új campushoz bevonják a Sportkórház használatában álló ingatlant is, és új sportlétesítményeket kap az egyetem. A Sportkórház költözését 2017. június 30-ig kell megvalósítani.

A Testnevelési Egyetem campusa fejlesztését 2018–2022 között az addig elbontásra ítélt Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részére is kibővítik majd, a területre sport- és szabadidős célú létesítményeket építenek majd – írja a Napi.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top