Aktuális

Új módszerrel keresik itthon az ittas sofőröket

Finn módszerrel szűri a rendőrség az ittas autóvezetőket. Az új eljárás lényege, hogy minden sofőrt megállítanak, és csak az hajthat tovább, akinek a tesztje negatív értéket mutat. A módszert a napokban máris sikeresen tesztelték Borsodban.

A finn módszer lényege tehát abban áll, hogy a rendőrök minden autóst megállítanak, de az ellenőrzés kizárólag az alkohol fogyasztására vonatkozik. Akinél a szonda nem jelzi az alkohol fogyasztását, az a vezető a teszt után azonnal tovább haladhat. Ugyanakkor pozitív pozitív eredmény esetén a sofőrnek járművével félre kell állnia, és a rendőrség vele szemben megindítja az eljárást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai szeptember 27-én az M3-as autópálya geleji pihenőhelyénél végeztek finn módszer szerinti ellenőrzést, amely rendkívül sikeresnek bizonyult, hiszen mind az ötszázkét megállított sofőr alkoholszondája negatív eredményt hozott.

Az ittas járművezetők kiszűrése az egyik legfontosabb rendőri feladat, hiszen ezek a sofőrök igencsak jelentős kockázatot jelentenek a többi autós számára – írja a Police.hu.

Minden járművezetőnek meg kell fújni a szondát
Minden járművezetőnek meg kell fújnia a szondát

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top