Aktuális

Ezért van golyóstoll a Google címlapján

Golyóstollas címlappal tiszteleg a Google az eszköz magyar feltalálója, Bíró László előtt.

Biztos kerestél ma már valamit a Google-n és feltűnt, hogy a színes betűk helyett kézírással írt logó fogadott és egy kis animáció a golyóstoll működéséről. Nem véletlenül, ugyanis ezen a napon született röpke 117 éve Bíró László József, aki feltalálta a golyóstollat, amit angol ajkú vidékeken a csak biro pennek hívnak. A Bíró Lászlót köszöntő Doodle az egész világon látható, nem csak Magyarországon.

Ezért van golyóstoll a Google címlapján

Bíró László 1889-ben született szeptember 29-én a Terézvárosban, és 1985-ben halt meg Argentínában, ahová 1938-ban menekült a zsidóüldözés elől. A golyóstollat még Magyarországon kezdte el kifejleszteni, miután újságíróként feltűnt neki, hogy a nyomdagép tintája hamarabb szárad a papíron, mint a töltőtollakba való. Több szabadalmat is beadott a Magyar Királyi Szabadalmi Bíróságnak, ám a találmány tökéletesítésére már Argentínában került sor.

Bíró igazi feltaláló volt, a golyóstollon kívül számos más találmánya született, Argentínában születésnapját választották a Feltalálók Napjának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top