Aktuális

Segélyért válnak a fiatal házasok Somogyban

Egyre több az elvált fiatal a somogyi falvakban, ahol nincs munkalehetőség, csak a közmunka és a szociális segély. A kormány döntése szerint egy családban csak az egyik fél jogosult a szociális segélyre, ezért papíron elválnak, és szét is költöznek.

Nem új keletű dolog trükközni a lakcímmel társadalmi rétegtől függetlenül. Van, aki azért jelenti be gyermekét egy kerülettel arrébb a nagyszülőkhöz, hogy egy jobb oviba járhasson, van, aki azért költözik el papíron, hogy megkaphassa a havi 22 800 forintos szociális segélyt. Ez utóbbira egyre több példa van Somogy megye szegény falvaiban, ahol munkalehetőség híján efféle trükkök kellenek az életbenmaradáshoz.

Segélyért válnak a fiatal házasok Somogyban

Az ifjú házasoknak többségének nem maguktól jutott eszébe, hogy papíron elváljanak és szétköltözzenek. A sonline.hu-nak nyilatkozó párok szerint a tanácsot a hivatalban kapták a szociális ügyek intézőitől. Persze csak halkan, jóindulattal, mert mindkét fél érzi a helyzet abszurditását.

Kalányos István roma jogvédő úgy tudja, Babócsán egy utcányi fiatal megfogadta a tanácsot, és papíron elváltak. Szerinte ez nem azokra nézve szégyen, akik élnek a kiskapuval, hanem azokra, akik ilyen törvényeket hoznak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top