nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Apácák házasodtak össze Olaszországban

Apácák házasodtak össze Olaszországban

Egymásba szeretett két apáca Olaszországban, ezért kiléptek a rendből, és élettársi kapcsolatot kötöttek. A szertartást egy eretnek pap tartotta, akit a pápa korábban kitagadott.
MTI
f Ajánlom

Akár egy modern dráma történeteként is szolgálhatna annak a két olasz apácának a története, akik három éve egy lelkipásztori úton ismerkedtek össze. Federica és Isabell akkor még a ferences szerzetesrend apácái közé tartoztak, de azóta elhagyták a rendet, és bejegyzett élettársi kapcsolatra léptek az észak-olaszországi Pinerolóban. 

Ők is azon olasz egynemű párok közé tartoznak, amelyek a július végén életbe lépett jogszabályi lehetőséggel éltek, ami lehetővé teszi számukra a bejegyzett élettársi kapcsolatot. A két 44 éves nő csütörtökön mondott igent egymásnak anyakönyvvezető előtt, ami után egy volt pap tartott esküvői ceremóniát. Az egykori lelkipásztort azért tagadta ki a pápa, mert egyházi áldást adott homoszexuális pároknak. 

A júliusban elfogadott törvénymódosításért több éve küzdöttek már a katolikus többségű országban, aminek hiányát korábban a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága is kifogásolta. 

Játssz velünk egy kényeztető holt-tengeri ajándékcsomagért!
Azok között, akik helyesen válaszolnak kérdéseinkre, egy különleges kényeztető-bőrápoló csomagot sorsolunk ki!
NYERNI AKAROK!

Megosztás Facebookon