Aktuális

Négy embert gázolt el a 17 éves apuka, majd elszaladt

Tegnap ítéletet hozott a bíróság annak a 17 éves fiúnak az ügyében, aki még tavaly elgázolt négy embert Alsózsolcán, majd elmenekült a helyszínről.

Meghozta ítéletét a Miskolci Járási Bíróság annak a 17 éves fiúnak az ügyében, aki tavaly jogsi nélkül egy BMW-vel elgázolt négy embert Alsózsolcán, és a vele utazóknak is maradandó sérüléseket okozott. A bíróság a vádlottat gyermekére és büntetlen előéletére tekintettel nem záratta a fiatalkorúak börtönébe. Helyette 1 év 10 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte, amit 3 év próbaidőre felfüggesztett. Jogosítványt sem szerezhet egyhamar, mert három évre a közúti vezetéstől is eltiltották.

A megállapított tények szerint a 17 éves fiú tavaly Valentin-napon hetvennel száguldozott Alsózsolca belterületén két utasával együtt, úgy, hogy jogosítványa sem volt. Az egyik kanyarban elvesztette az  uralmat a kocsi felett, és a padkára hajtva tovább sodródott, elgázolva a járdán közlekedő négy embert, köztük egy babakocsiban ülő gyereket. A baleset után kipattant a kocsiból, és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A kocsiban ülők maradandó fogyatékosságot szenvedtek, míg a többiek 8 napon túl, illetve 8 napon belül gyógyuló sérüléseket.

Az ítélet nem jogerős, mert a vád és a védelem is három nap gondolkodási időt kért.

(Borsod Online)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top