Aktuális

Teréz körúti robbantás: felébresztik a rendőrnőt a mély altatásból

Kedden tesznek kísérletet az orvosok az életveszélyesen megsérült rendőrnő felébresztésére. A nyomozók pedig azt is vizsgálják most már, hogy nem féltékenység vagy személyes bosszú áll-e a Teréz körúti robbantás hátterében.

A szombat esti Teréz körúti robbantásban súlyosan és életveszélyesen megsérült két rendőrt kórházban ápolják. Több műtétet végeztek el rajtuk, állapotuk stabil.

A Népszabadság információi szerint kedden megpróbálják felébreszteni a történtek óta mély altatásban tartott fiatal rendőrnőt. A lap úgy tudja, az eddigi vizsgálatok szerint jó esély van arra, hogy a 23 éves rendőrnő maradandó egészségkárosodás nélkül felépüljön. A Blikk szerint a fiatal rendőrnő nyílt koponyasérülést szenvedett, míg 26 éves társa a lábszárán sérült meg.

A nyomozás adatai alapján kétséget kizáróan elmondható, hogy a támadás kizárólag a két rendőr ellen irányult. A Nemzeti Védelmi Szolgálat átfogó vizsgálatot indított annak tisztázására, hogy a támadó indítéka magánéleti jellegű lehet-e. A robbantás lehetséges indokaiként így megvizsgálják a személyes konfliktus vagy a féltékenység, szerelemféltés lehetőségét is. Vizsgálják a két rendőr közelmúltban tett intézkedéseit, hogy nem kerültek-e konfliktusba olyan személlyel vagy bűnszervezettel, akiktől esetleg nem áll távol az efféle bosszú.

Hétfőn este gyertyákat gyújtottak a Honvéd Kórház előtt, amellyel a robbantásban megsérült két rendőr felé fejezték ki többen az együttérzésüket. A mécsesekből a Veletek vagyunk szöveget helyezték el a járdán.

Fotó: Kovács Attila - MTI
Fotó: Kovács Attila – MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top