Aktuális

Budapesten szervezkedtek a párizsi tömeggyilkosok

A párizsi tömeggyilkosok mellett a brüsszeli robbantások elkövetői is Budapesten szervezkedtek és várakoztak. Döbbenetes, igaz?

A 2015. november 13-i párizsi terrortámadás és a 2016. március 22-i brüsszeli merényleteket elkövető terroristasejt több tagja tartózkodott hosszabb-rövidebb ideig Magyarországon.

A Magyar Idők úgy tudja, “a magyar rendvédelmi szervek megállapították: az Iszlám Állam által kiképzett terroristák a migránsáradatot kihasználva az úgynevezett balkáni útvonalon érkeztek hazánkba”. A merényletek egyik operatív lebonyolítója, Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a terrorcselekményeket megelőző időszakban.

A magyar terrorelhárítók rekonstruálták a történteket, amely alapján egyértelműen megállapították, hogy Abdeslam harmadik útján, 2015 szeptemberében egy Rákóczi úti hotelben szállt meg, ahol megtalálták a belga férfi tartózkodási engedélyének másolatát is.

Az is kiderült, hogy egy Audi A6-ossal ő vitte el Magyarországról azt a három férfit, akik a párizsi Bataclan színházban végrehajtották a mészárlást. A 29 éves, algériai származású Omar Mostefai, a 28 éves, ugyancsak algériai származású Samy Amimour, valamint a 23 éves, marokkói származású Fouded Mohamed-Aggad hamis szír útlevéllel érkezett a szerb-magyar határon át Budapestre. Egy zuglói hotelben húzták meg magukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top