Aktuális

Vadidegen fizette a számlát a benzinkúton

Egy ausztrál férfi előbb kellemetlen helyzetben találta magát, aztán egészen hihetetlen, de legalábbis rendkívül szokatlan dolog történt vele.

Bizonyára sokak számára ismerős az a kellemetlen helyzet, ami Tyson Crawley-vel esett meg múlt héten. Az ausztrál férfi megállt a benzinkúton, ahol teletankolta az autóját, egy kannát is megtöltött üzemanyaggal, végül vett egy üdítőt, és a kassza felé indult. A pénztáros már beütötte a tételeket a kasszába, amikor Crowley rájött, hogy csak régi bankkártyája van nála, azonban régi számláján már egy fillér sincs, mivel minden pénzét átutalta az újonnan nyitott számlájára.

“A kutyám a kocsiban ugatott, késésben voltam a munkahelyemről, úgyhogy elkezdtem pánikba esni” – írta Tyson Crawley Facebook-oldalán.

Ekkor egy férfi, aki pár perccel korábban fizetett a pénztárnál, visszament a benzinkút épületébe és megkérdezte, hogy Crawley-nak pénzre van-e szüksége. Miután igenlő választ kapott, odalépett a pulthoz, és kifizette a 110 ausztrál dollárnyi (közel 23 ezer forintnyi) fogyasztást. Ezután hosszasan győzködte Crawley-t, hogy fogadja el a gesztust.

“Végül elfogadtam, de megkértem, hogy adja meg a nevét és a telefonszámát, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszafizethessem neki” – írta Crawley. A férfi fogta a blokkot, ráírt pár szót, majd elköszönt és távozott.

Crawley csak ezután vette észre, hogy a férfi csak annyit írt le névként, hogy “John”, a telefonszám helyett pedig azt írta: “pass it on”, ami nagyjából úgy fordítható, hogy “add tovább”.

Tyson Crawley (b.) és jótevője, John Kennedy Jr. (j.) (Fotó: Tyson Crawley/Facebook)
Tyson Crawley (b.) és jótevője, John Kennedy Jr. (j.)  – Fotó: Tyson Crawley/Facebook

“Körülnéztem, de addigra eltűnt, kimentem a benzinkút elé, ám már sehol sem láttam” – tette hozzá az ausztrál férfi.

A szerencsés esetet követően Crawley készített egy szelfit a titokzatos férfival, ezért pénteken feltöltötte a képet Facebook-oldalára, hátha barátai segítségével ki tudja deríteni jótevője személyazonosságát. Ez így is történt, és a kedves szamaritánusról kiderült, hogy John Kennedy Jr.-nak hívják, és valójában egy amerikai hokijátékos, aki 2012 óta játszik az ausztrál Newcastle jégkorongcsapatában.

A Mashable megkereste a férfit, aki azt mondta, nem gondolta volna, hogy ekkora lesz a felhajtás az esetet követően. Amikor arról kérdezték, hogy mi inspirálta a cselekedetét, azt mondta, az elmúlt hetekben többször találta magát kellemetlen helyzetekben, ezért úgy érezte, itt az ideje, hogy valami jót cselekedjen mással.

“Tyson megkért, hogy írjam le a számomat, de én nem akartam, hogy visszafizesse a pénzt, ezért azt írtam neki, hogy adja tovább, mármint a jó cselekedetet – mondta Kennedy Jr. – Végül is mindannyian csak emberek vagyunk, és valójában mindegy, hogy kicsi vagy nagy dologról van szó, amíg a jóságot továbbadjuk egymás között.”

A két férfi végül azóta sikeresen felvette egymással a kapcsolatot.

“Mindkettőnket meglepett a sok pozitív reakció, mindenki, aki olvassa a történetet, nagyon pozitívan viszonyul hozzá – írta Crawley, akit a Mashable szintén megkeresett az eset után. – Szeretném megköszönni Johnnak a kedvességét és a bátorságát, hogy így hajlandó volt segíteni valaki máson. Nem szabad elfelejtenünk kedvesnek lenni másokkal, a pozitív hozzáállás hatalmas erő ebben a világban, aminek nem szabhat gátat senki.”

Crawley elmondta, már ki is találta, hogy az adott benzinkút egyik vevőjének segít majd, hogy továbbadja Kennedy Jr. jó cselekedetét.

További cikkek kedves idegenekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top