Aktuális

5 év után került elő az elveszettnek hitt Csöpi

Öt év elteltével egy újságban látták meg elveszettnek hitt kutyájuk fotóját. Az otthonuktól több mint háromszáz kilométerre található menhely gondos gazdikat keresett az elaltatásra váró állatoknak. De nemcsak gazdája ismerte föl kedvencét, az első találkozáskor a kutyus pontosan így reagált. Filmre illő és igazán megható történet következik.

A kutyus öt évvel ezelőtt, az augusztus 20-i tűzijáték idején szökött el Mosonmagyaróvárról. 300 kilométerre távolabb, Ózdon találták meg. Talán még a forgatókönyvírókat is megihletné Csöpi, a német juhász-tacskó keverék kutya története. Az eb ötévnyi kalandozás után az ország másik feléből tért haza gazdájához.

Eltűnésekor Csöpi mindössze kétéves volt. A kutyát gazdája édesapjától örökölte, és nagyon kötődött hozzá. A ház, ahol élnek, közel található ahhoz a helyhez, ahonnan a tűzijátékot lőtték fel. A durranásoktól Csöpi valószínűleg nagyon megijedt, kiszökött a rosszul becsukott kapun, és szó szerint világgá ment. Mindez már öt évvel ezelőtt történt. A család pedig hiába kereste kedvencét, senki sem hallott felőle.

Az egyik újságban látta meg az elveszett kutya fotóját

Aztán a minap olyasmi történt, amire senki sem számított. Ferenc az egyik újságot lapozgatta, megakadt a szeme egy cikken, amiben az elaltatási lista élén álló kutyáknak keresnek szerető gazdikat Ózdon. A férfi az egyik fotón azonnal felismerte Csöpit, de biztos akart lenni benne, hogy tényleg az ő kutyájukat látja a képen, ezért feleségének is megmutatta azt. Az asszony felkiáltott: “Uramisten, ez a Csöpi!”.

Az újságban ugyan Det névre keresztelték a kutyát, a házaspár mégis biztos volt benne, hogy az öt éve eltűnt állat. Felhívták a megadott számot, sőt segítségként a kutyust az állatvédők Mosonmagyaróvárra szállíttatták.

Ahogyan a házaspár a kutyát, épp úgy a szökevény is azonnal fölismerte gazdáját, és látszott rajta a boldogság, hogy ismét otthon lehet. Némileg lefogyott az ötéves kalandozás során, de minden bizonnyal rövid időn belül újra a régi lesz. Azt viszont talán örökre homály fedi, miként került Csöpi Ózdra, ahol az utcán fogták be az állatvédők. Mindenesetre gazdái most már jobban ügyelnek rá, hogy a kapu zárva maradjon, bár elmondásuk szerint Csöpinek esze ágában sincs újra világgá menni – írja a Kisalföld.

Rejtély, hogyan kerülhetett Mosonmagyaróvárról Ózdra az elveszett kutya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top