nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Felveri az ingatlanárakat a jó közbiztonság

Felveri az ingatlanárakat a jó közbiztonság

Már nem a fővárosi agglomeráció, hanem Budapest belső kerületei vonzzák a lakásvásárlókat. Azok a kerületek népszerűek, amelyekben csökkent a bűnözés és családbarát módon fejlesztik.
NLCafé
f Ajánlom

Minél családbarátabb egy környék, és minél inkább javult a bűnözési statisztika, annál vonzóbb célpont azoknak, akik Budapesten képzelik el családos életüket. Az otthonterkep.hu felméréséből kiderül, hogy Budapest lakossága évente 0,6 százalékkal nő, míg az ezredforduló után népszerűvé vált agglomerációs települések 2,4 százalékos népességbővülése jócskán elmarad ettől az értéktől.

Felveri az ingatlanárakat a jó közbisztonság

A jó közbiztonság és a családbarát fejlesztések egy-egy környék, kerület ingatlanáraira is rányomják bélyegüket. Erre jó példa a II., az V., a XII. és a XIII. kerület, ahol szépen emelkedtek az ingatlanárak az elmúlt években, javult a közbiztonság és sok fejlesztés is volt. A közép- és felsőosztálybeli családok egyre nagyobb része preferálja a belsőbb kerületeket, többek között Újlipótvárost, Vízivárost, Újbudát és Ferencváros belső részét. A legnagyobb – évi kétszázalékos – népességnövekedés a XXIII. kerületben tapasztalható, ez azonban inkább a kerületben található ingatlanok kedvező árfekvésének köszönhető.

Megosztás Facebookon