Aktuális

Felveri az ingatlanárakat a jó közbiztonság

Már nem a fővárosi agglomeráció, hanem Budapest belső kerületei vonzzák a lakásvásárlókat. Azok a kerületek népszerűek, amelyekben csökkent a bűnözés és családbarát módon fejlesztik.

Minél családbarátabb egy környék, és minél inkább javult a bűnözési statisztika, annál vonzóbb célpont azoknak, akik Budapesten képzelik el családos életüket. Az otthonterkep.hu felméréséből kiderül, hogy Budapest lakossága évente 0,6 százalékkal nő, míg az ezredforduló után népszerűvé vált agglomerációs települések 2,4 százalékos népességbővülése jócskán elmarad ettől az értéktől.

Felveri az ingatlanárakat a jó közbisztonság

A jó közbiztonság és a családbarát fejlesztések egy-egy környék, kerület ingatlanáraira is rányomják bélyegüket. Erre jó példa a II., az V., a XII. és a XIII. kerület, ahol szépen emelkedtek az ingatlanárak az elmúlt években, javult a közbiztonság és sok fejlesztés is volt. A közép- és felsőosztálybeli családok egyre nagyobb része preferálja a belsőbb kerületeket, többek között Újlipótvárost, Vízivárost, Újbudát és Ferencváros belső részét. A legnagyobb – évi kétszázalékos – népességnövekedés a XXIII. kerületben tapasztalható, ez azonban inkább a kerületben található ingatlanok kedvező árfekvésének köszönhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top