Aktuális

E kettő kell neki – A szabad akarat játéka

"Szabadság, szerelem, e kettő kell nekem" – mondja Petőfi, és nagyjából ezt vallja az év botránykönyveként emlegetett regény főhőse is, de az összes fogalmat tágabban értelmezi, mint a költő.

Ragaszkodik például a szerelmi szabadság mindenféle formájához is, aminek során tényleg megesik, hogy kettő kell neki. Cathy ugyanis szabadidejében swingerként éli az életét, míg munkaidőben egy nagy cég szigorú és lojális marketingüdvöskéje. Naná, hogy a két életforma lépten-nyomon összekeveredik egymással. Ez nemcsak zűröket okoz, de bepillantást enged mindkét világba, igaz, nem egyforma mélységben.

E kettő kell neki – A szabad akarat játéka

A marketing iránt érdeklődők számára nem ez a kötet lesz az ötletbánya, azonban akit a swingerlét érdekel, nem fog csalódni. A részletes és szókimondó leírások, beszámolók egyre mélyebb bepillantást engednek Cathy világába. Látjuk, ahogy éjszakánként megtalálja önmagát a szabad szerelem hívei közt és barlangjaiban, miközben hármasával veszi munkahelyén a ranglétra fokait. Mindezt látszólag érzelmek nélkül, az érzékekre koncentrálva, tudatosan, és – ne kerülgessük a szót – erős feminista attitűddel. De egyszer csak – számtalan kis ő után – jön a nagy Ő, aki igazi lovag, romantikus, sármos, gazdag – és súlyosan konzervatív. Az ebből keletkező dilemma megoldása mellett olvashatunk A szabad akarat játékában megannyi kalandot, történést, és nem egyszer erkölcsfilozófiai eszmefuttatásokat is. A kötet mégsem kalandregény, ám nem is csak “erotikus irodalom”, bár mindkettő bőven akad benne. Nagyon is itt és most, korunk mindennapjaiban játszódik, és több megjelenő élethelyzet bárkivel előfordulhat, míg más, szintén előforduló szituációk egészen biztosan megmaradnak az erre fogékonyak és a szabad akarat játékának.

További információ a könyv Facebook-oldalán, Libri, a Líra és a Bookline oldalain.

Mentés

Mentés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top