Aktuális

Nógrádi CBA-k: teljes a tanácstalanság

Csődeljárást kért maga ellen a korábban CBA boltokat üzemeltető Palóc Nagykereskedelmi Kft. A bíróság öt nap alatt dönt a kérelem elbírálásról, miközben már a hitelezők is felszámoltatnák a céget.

Csődeljárást kért maga ellen a korábban nógrádi CBA boltokat üzemeltető Palóc Nagykereskedelmi Kft. Amennyiben a bíróság a rendelkezésére álló öt nap alatt jóváhagyja a cég indítványát, ideiglenes fizetési haladék illeti majd meg, és vagyonfelügyelőt rendelnek ki. Bár a cég ellen már több hitelezője is felszámolási eljárást kezdeményezett, azokról a bíróság még nem hozott döntést, mert az adós rendelkezésére álló észrevételezési határidő még nem járt le.

A Nógrád megyei CBA-k egy hete húzták le a rolót, mert a Palóc Nagykereskedelmi Kft. fizetésképtelenné vált. A CBA visszavonta a franchise jogokat a cégtől, így már nem használhatta tovább az üzletlánc arculati elemeit sem. A kormány a múlt héten bejelentette, hogy amennyiben kell, állami segítséget ad az elmaradt dolgozói bérek kifizetéséhez.

Bár a hírek arról szóltak, hogy a konkurencia erős érdeklődést mutat a boltok iránt, és a hétfői leltár után újra kinyitnak a boltok, ezzel szemben ma is zárva tartott az összes érintett egység. Az üzletek ajtajában egy üzenet fogadta az embereket arról, hogy a nyitásról a későbbiekben értesítik a vásárlókat.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. Nógrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként 1300 embert alkalmaz.

Olvass még a nógrádi CBA-bezárásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top