Aktuális

Magyaroszágon is cseréli a gyulladó Note 7-eseket a Samsung

Elkezdte a túlmelegedésre hajlamos okostelefonjainak cseréjét a Samsung Magyarországon is.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, szeptember elején leállította a Samsung új okostelefonja, a Note 7-es értékesítését, miután egyre nagyobb visszhangot kapott a sajtóban néhány túlmelegedett készülék kigyulladása, illetve felrobbanása. A gyár nem tagadta a túlhevülést és a nagyobb veszteség elkerülése érdekében világra szóló csereakciót hirdetett meg.

A Samsung Magyarországon is elkezdte a hibás telefonok cseréjét, amit minden Note 7 tulajdonosnak ajánl a cég. A készülékeket a vásárlás helyszínén, vagy a Samsung hivatalos partnereinél cserélik vadonat új, Note 7-es készülékre. Aki elvesztette a bizalmát a Note 7-essel kapcsolatban, számára a cég új Galaxy S7-es vagy Galaxy S7 Edge készüléket ajánl fel, értékegyeztetéssel.

Mivel a Samsungnak első a felhasználóinak biztonsága, ezrét még a héten minden érintett Note 7-es készülék megkapja azt az új szoftvert, ami az akkumulátorok töltöttségi szintjét hatvan százalékban korlátozza. Ezzel csökken a  balesetek előfordulásának esélye, és a cég szerint ösztönzi a vásárlókat a mihamarabbi készülékcserére.

Arról, hogy egy Note 7-es érintett-e a csereprogramban, vagy már az új, hibamentes készülékről van-e szó, egy gyors IMEI-kód ellenőrzéssel meggyőződhetünk a Samsung Note 7 csereprogram oldalán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top