Aktuális

Gyakran bántalmazzák a NAV alkalmazottait

Az ügyfélszolgálatok dolgozóitól a végrehajtókig sokakat érnek atrocitások a NAV állományából.

Gyakran éri inzultus a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) alkalmazottait, a durvább esetek miatt évente általában 15-20 feljelentést tesz a hatóság a rendőrségen – írja a Magyar Idők.

Suller Attila, a NAV sajtófőnöke a napilapnak elmondta: több munkatársat is ért már agresszió azok közül, akik nap mint nap közvetlen kapcsolatba kerülnek az ügyfelekkel.

Az esetek többségében valamilyen vélt sérelem ad okot a szóbeli vagy tettleges támadásra. A zöldhatáron járőröző pénzügyőrökre például fogtak már fegyvert a cigarettacsempészek, a nagy értékű illegális szállítmány megvédéséért olykor sok mindent megtesznek a bűnözők. Agresszív fellépéssel, különféle atrocitásokkal a tapasztalat szerint egyébként a határátkelőhelyeken dolgozó pénzügyőrök, a visszásságok felfedésében fontos szerepet játszó revizorok és adóvégrehajtók, valamint az ügyfélszolgálatok alkalmazottai szembesülnek a leggyakrabban.

Az eddigi legsúlyosabb atrocitás tavaly történt Budapesten: a NAV két végrehajtóját érte durva támadás, egyikük életét vesztette.

A tragikus eset miatt új biztonsági intézkedéseket vezetett be a hivatal vezetősége, emellett technikai fejlesztéseket végeztek. Tavaly óta támadásjelzőket szereltek fel az ügyfélszolgálatokon, miközben újra felkészítették a biztonsági őröket a különféle támadások kivédésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top