nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Nem szűnik meg az Erzsébet-utalvány

Nem szűnik meg az Erzsébet-utalvány

Nem szünteti meg a kormány az Erzsébet-utalványt és a SZÉP kártyát, továbbra is választható cafeteriaelem marad, csak az adózása lesz lényegesen rosszabb.
NLCafé
f Ajánlom

A korábbi tervekkel ellentétben mégis választható elem marad a béren kívüli juttatások palettáján az Erzsébet-utalvány és a SZÉP kártya, ám az azt terhelő adót az eddigi kedvező 34,51 százalékról 49,98 százalékosra emelik. Szakértők szerint így lassú kivégzésre ítéli a kormány az Erzsébet-utalványt – tudta meg a Napi.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, tavasszal ellentétesnek találta az uniós joggal az Európai Bíróság a Széchenyi-pihenőkártya és az Erzsébet-utalvány egyes elemeit, mivel akadályozzák a letelepedés szabadságát és a szolgáltatásnyújtás szabadságát, így kiszorítják a külföldi cégeket a piacról. A kedvezményes adósávot csak az Erzsébet-utalvánnyal és a SZÉP kártyával lehetett igénybe venni.

A bíróság arra kötelezte a kormányt, hogy változtasson a szabályozáson. Az első hírek az Erzsébet-utalvány és a SZÉP kártya megszűnéséről szóltak, ám végül a kormány úgy döntött, hogy megemeli vitatott cafeteriaelemek adósávját, így 2017-től is választható elemei maradtak a béren kívüli juttatásoknak.

Kérdés, hogy ki fogja választani ezek után, hiszen százezer forint értékig a készpénz kifizetése adómentes cafeteriaelem lesz. 

Megosztás Facebookon