Aktuális

Kamion hajtott a vonat elé Nagymegyernél, harmincöt sérült

Mintegy harminc sérültje van annak a vonatbalesetnek, ami péntek reggel történt Nagymegyernél. Egy kamion hajtott a RegioJet vonata elé, ami telibe trafálta a vezetőfülkét.

Nagy vonatbaleset történt péntek reggel a felvidéki Nagymegyernél, ahol egy cseh rendszámú kamion a RegioJet vonata elé hajtott, a vonat pedig összeütközött a vezetőfülkével. A vonaton negyvenen utaztak, a kamionban a sofőrön kívül egy női utas volt még. Őt és a mozdonyvezetőt mentőhelikopter vitte a dunaszerdahelyi kórházba, súlyos sérülésekkel. Rajtuk kívül mintegy harmincöten sérültek meg, a legtöbben zúzódásos vagy csonttöréses sérülést szenvedtek el, többeknek agyrázkódásuk lett.

Az ütközés ereje akkora volt, hogy a vonat kisiklott és a sínpálya is megrongálódott, az üzemanyagtartályból mintegy 800 liter gázolaj jutott ki a környezetbe. Az előzetes vizsgálatok szerint a fénysorompó működött a baleset idején, és a kamion sofőrje sem fogyasztott alkoholt.

(Parameter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top