Aktuális

Szaporodnak a gyanúsítottak a zuglói utasverési ügyben

A rendőrség már 14 taxist hallgatott ki a Zuglóban hétfőn megvert amerikai pár ügyében. Állítólag az utasok viselkedése is hagyott némi kívánni valót maga után. Na de akkor is, ez mégis milyen eljárás a taxisoktól? A rendőrség önbíráskodás miatt indított eljárás ellenük.

Tizennégyre emelkedett a gyanúsítottak száma a hétfő hajnalban Zuglóban elkövetett verekedés ügyében. A fővárosi taxisok két amerikai állampolgárt vertek meg, mert egyikük szóvá merte tenni a jelentős túlszámlázást. A taxisok ellen önbíráskodás miatt folytat eljárást a rendőrség.

Ugyanakkor a gyanúsítás minősége a szemtanúk beszámolói folytán még változhat, ugyanis arról nyilatkoztak, a taxisok csoportosan támadtak a külföldi utasokra. Meg nem erősített hírek szerint értékeit is elvették, így számlájukra íródhat a testi sértés és a csoportos rablás is, amelyeket lényegesen súlyosabban büntet a törvény. A tanúk arról beszéltek, hogy a turistákat hárman-négyen ütötték az úttesten, ahol körülbelül húsz másik, az autójából kiszálló taxis állta őket körbe, és a garázdáknak drukkolt.

A túl magas taxiszámla indította el a verekedési ügyet

A külföldiek egy hetedik kerületi szórakozóhelyről tartottak zuglói szállásukra. Az amerikai férfi szóvá tette, hogy a taxaméter ezer forintonként és szokatlanul gyakran vált, majd az István utcánál arra kérték a sofőrt, hogy álljon meg. Az ittas pár kiszállt az autóból, de a viteldíjat nem fizették ki, majd átültek egy másik taxiba. A sofőr nem értette a címet, ezért odaadta a mobilját, hogy írják bele azt. A nőnek feltűnt, hogy a szállásuk a közelben van, ezért megállították a kocsit, a telefont ugyanakkor a nő nem adta vissza. A sofőr megfogta a nő csuklóját, amit az amerikai férfi támadásnak vett, és ráütött a taxis kezére, majd siet­ve egy harmadik autóba szálltak be.

A mobil tulajdonosa a készülék GPS-jele alapján követte az amerikaiakat, akiket az időközben riasztott kollégái segítségével a Thököly út-Zichy Géza utca sarkán állítottak meg, majd innen már ismert a megverés története. A rendőrség közlése szerint a pártól a garázdák nem vettek el semmit, a nő pedig semmiféle együttműködésre nem volt hajlandó a kiérkező rendőrökkel – tudta meg a Magyar Hírlap.

A Thököly út-Zichy Géza utca sarkán verték meg a taxisok az amerikai párt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top