Aktuális

Paralimpia 2016: Sors Tamás és Konkoly Zsófia bronzérmes 100 pillangón

Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás és Konkoly Zsófia egyaránt bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban a riói paralimpia csütörtöki versenynapján. Pap Bianka (S10) ötödik lett 400 gyorson.

A 24 éves Sors Tamás Pekingben és Londonban is megnyerte ezt a számot, kétszeres címvédő volt. A pécsi ANK Sportklub úszója – akinek fejlődési rendellenesség miatt rövidebb az egyik karja – a riói paralimpián, a délelőtti előfutamban a legjobb időt érte le, majdnem egy másodperccel gyorsabb volt, mint a másodikként fináléba jutott Federico Morlacchi, aki a legnagyobb riválisának számított. Az olasz 200 méteren vegyesen legyőzte Sorsot, aki akkor másodikként zárt.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lehet, hogy rosszul építettem fel a taktikát. Menekülés a győzelembe, így hívjuk egymás között, amit csináltam, nagyon jól mentem, de a végén már éreztem, hogy nem bírom felemelni a karomat, már nagyon fájt – mondta a versenyről a kétszeres paralimpiai bajnok versenyző. – Ennyi volt bennem, de nem vagyok csalódott, inkább boldog. Nagyon jó időt úsztam. Ezt egy jó zárásnak fogom fel, én többet ugyanis már nem úszok 100 méter pillangón.” Hozzátette: abban is biztos, hogy paralimpián sem szerepel többet, de hogy az úszást is abbahagyja-e, azt még nem döntötte el. Sors úgy fogalmazott: abszolút elégedett a riói szereplésével, mert érmei mellett voltak helyezései is.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A nőknél ugyanebben a számban és ugyanebben a kategóriában a 14 éves Konkoly Zsófia – a riói magyar küldöttség legfiatalabb tagja – az ötödik helyen jutott be a fináléba, ahol remekül teljesített, ötven méternél másodikként fordult, majd a hajrát is jól bírta, s harmadikként csapott be a célba.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy sikerülni fog. Jól osztottam be az erőmet, de nem maradt bennem semmi, ha van még öt méter, biztosan megelőz a mellettem úszó” – mondta a fiatal sportoló, aki pénteken még 100 méter háton is szerepel Rióban.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka ötödik lett 400 méteres gyorsúszásban. A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc versenyzője korábban 200 méter vegyesen harmadik, 100 méter háton pedig második lett, most azonban nem volt esélye az éremszerzésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top