Aktuális

Visszamenőleg is megkapják a fizetésemelést a védőnők

Az egészségügyi alapellátásra megszavazott összesen 14 milliárdos többletből végre a védőnők is megkaphatják a fizetésemelés teljes összegét, ráadásul visszamenőlegesen.

A tavalyi 10 milliárd forintos többlettámogatás után a kormány idén 10+2+2, összesen tehát 14 milliárd forint pluszforrást biztosít az egészségügyi alapellátás megerősítésére. A háziorvosi ellátás finanszírozásának 10 milliárd forintos emelése mellett 2-2 milliárd forint többletfinanszírozást kap a védőnői és a fogorvosi ellátás is.

A védőnők esetében 30-35 ezer forint havi bevételnövekedést jelent a béremelés. A pluszforrás 2016. január 1-jétől jár az alapellátásban dolgozóknak, melyet visszamenőlegesen egy összegben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már kifizetett. A minisztériumnak mindenképpen célja a magas színvonalú védőnői rendszer megerősítse, ezért biztosított a központi költségvetés külön kétmilliárd forintot a védőnők jövedelmének emelésére.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top