Aktuális

Vonattal ütközött egy magyar autós Ausztriában

Személyvonattal ütközött csütörtök reggel egy magyar autóvezető Ausztria Karintia tartományában. A vonatvezető figyelmeztette a szabálytalanul közlekedő sofőrt, de a balesetet már nem tudta elkerülni.

A vonatbaleset a karintiai Wolfsberg járás Sankt Paul im Lavanttal településén történt. Az 55 éves magyar autóvezető a vasúti átkelőnél figyelmen kívül hagyta a stop táblát, és összeütközött egy Wolfsbergből Klagenfurt irányába haladó személyvonattal. A baleset csütörtökön reggel nem sokkal 5 óra után történt.

A vonatvezető figyelmeztető jelzést adott le, egyúttal meghúzta a vészféket is, de már nem tudta megállítani a szerelvényt. Az L145-ös út érintett szakaszát reggel közel két órán át lezárták, a szomszédos települések önkéntes tűzoltói dolgoztak a baleset helyszínén. A vonaton utazók közül szerencsére senki nem sérült meg.

Júniusban már történt hasonló baleset ugyanennél a vasúti átjárónál. Akkor egy 46 éves apa a 15 éves fiával utazott, a férfi nem vette észre a vonatot, ezért szenvedtek balesetet, autójuk totálkárosra tört, épp mint a ma reggeli balesetet okozó magyar jármű is, melynek sofőrjét a wolsfbergi kórházban ápolják.

A vasúti átjáróban ütközött a magyar autós az osztrák vonattal

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top