nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Újabb patikákat zárhatnak be csalás miatt

Újabb patikákat zárhatnak be csalás miatt

A Lánchíd patika mellett még legalább két-három másik gyógyszertárat is bezárathatnak csalások, visszaélések, szabálytalanságok miatt.
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) visszavonta a fővárosi Lánchíd gyógyszertár működési engedélyét, és 45 millió forintos bírságot szabott ki az üzletre, mert a patika orvosi rendelvény nélkül értékesített külföldre vényköteles gyógyszereket.

A Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke a Magyar Nemzet kérdésére mondta el, a következő hetekben, hónapokban más gyógyszertárakról is kiderülhetnek hasonló visszaélések. Az elnök úgy tudja, ezek a patikák is vényköteles gyógyszereket adtak ki vény nélkül, illetve jogosulatlanul exportáltak termékeket.

A Lánchíd gyógyszertár angliai és ausztriai egészségügyi intézmények megrendeléseit teljesítette. Ügyében nagy valószínűség szerint az osztrák és az angol hatóságok járnak el. A jogosulatlanul forgalmazott készítményeket ezek foglalják majd le, hiszen az OGYÉI külföldi intézményekkel szemben nem kezdeményezhet eljárást.

Megosztás Facebookon