Aktuális

Agyvérzést kapott Simon Peresz, az életéért küzdenek

Agyvérzést kapott a Nobel-békedíjas izraeli politikus, Simon Peresz. Az idős férfi állapota válságos, a kórházban az életéért küzdenek.

A Nobel-békedíjas politikus kórházba szállításakor még eszméleténél volt, de később az állapota rosszabbra fordult. Orvosi mesterséges kómába és lélegeztetőgépre helyezték az idős férfit. A legfrissebb információk szerint komputertomográfiás vizsgálattal próbálják megállapítani Simon Peresz agyának sérülését, de műteni vélhetően nem fogják a politikust. A 93 éves, a politikai életből 2014-ben visszavonult Peresz szeptember 5-én új szívritmus-szabályozót kapott.

Izrael kilencedik államelnöke, volt miniszterelnök kedden délután panaszkodott fájdalomra, ezért a Tel-Aviv melletti Siba kórházba szállították. Este hétkor agyvérzést és szívinfarktust kapott, így áthelyezték az intézmény intenzív osztályára. Állapota az orvosok szerint súlyos, a Tízes Televíziócsatorna kommentátora szerint kezelőorvosai nem bizakodnak.

Peresz az év eleje óta kisebb-nagyobb egészségi problémákban szenvedett. Januárban enyhe szívinfarktuson esett át, amelyet ezt követően szívkatéterezéssel gyógyították. Tavasszal több alkalommal is kórházban ápolták szívproblémákkal, amelyek ellen nyáron vérhígító szedését írták elő az orvosok. Valószínűleg ez a gyógyszer is felelős agyvérzéséért.

Kedden reggel a népszerű idős politikus még egy videót forgatott a Peresz Békeközpontban, és úgy tűnt, egészségi állapotával minden a legnagyobb rendben. Simon Peresz ötvenöt éves politikusi pályafutás után vonult nyugdíjba 2014-ben, miután hét év után leköszönt államelnöki hivatalából. Azóta sem pihent: az arabok és zsidók közti megbékélés ügyét szolgáló Peresz Békeközpont sorsát egyengette.

Agyvérzés kapott a 93 éves Nobel-békedíjas politikus, Simon Peresz
Agyvérzés kapott a 93 éves Nobel-békedíjas politikus, Simon Peresz (fotó: Wiki)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top