Aktuális

“Civilek vagyunk, akik politizálnak” – országjárásba kezd Sándor Mária

Az oktatás, az egészségügy, a szociális szféra és minden más szektor képviselőit is várják maguk közé a Magyarországért Mozgalomba Sándor Mária és társai. Céljuk a civil társadalom mozgósítása, kontroll a civil társadalmat érintő intézkedések felett, alternatíva kínálása a szakmai dilettantizmussal szemben.

Szeptember 16-án  Miskolcon kezdi őszi országjárását Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő új civil ernyőszervezete, a Magyarországért Mozgalom. Már eddig is sokan csatlakoztak hozzá, de minden érdeklődőt szeretettel várnak, aki kész gondolkodni és cselekedni, illetve segíteni.

“Már most csaknem tucatnyian tartoznak a mozgalmunkhoz, köztük a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság, Varga Andrea szociológus-védőnő, Mendrey László tanár, Kiss László ápoló, az 5.12 Tiszta Egészségügyért Szakszervezet vezetője, Horgas Péter, a Nemzeti Minimum alapítója, Iványi Gábor lelkész, továbbá Pilz Olivér, Törley Katalin, Sulyok Blanka és Pukli István, a Tanítanék Mozgalom képviselője. Egyre többen vannak, akiket nemcsak az út szélén hagytak, hanem az árokba löktek, nekik akarunk segíteni. Szeretnénk, ha helyi közösségek szerveződnének, a tenni akaró emberek pártállástól függetlenül egymásra találnának. Szerintünk az ország legtöbb területére el sem jutnak a hírek, sokan azt sem tudják, hogy milyen a valóság. Hangsúlyozom, hogy ez nem egy politikai párt, hanem civilek vagyunk, akik politizálnak. Amennyiben az politizálásnak számít, ha az egészségügy, az oktatás vagy a szociális szféra problémáit kimondjuk, és változásokat szeretnénk. Én a magam részéről nagyon örülök az egészségügyi dolgozók részleges béremelésének, de ez nem biztosítja a biztonságos betegellátást, a kolléganőknek ugyanúgy másod-, harmadállást kell vállalniuk” – mondta el Sándor Mária az NLCafénak.

fotó: Hernád Géza
fotó: Hernád Géza

Már készül a Magyarországért Mozgalom oldala, ahol mindezt le is írják, sőt egy olyan rendszer is lesz rajta, amin segítséget is közvetítenek a mozgalom tagjai. Bárki csatlakozhat az esernyőszervezethez, legyen az civil vagy civil szervezet. Az országjárás első állomása Miskolc, ahol fórumot tartanak, de jótékonysági adományt visznek a Miskolc közelében lévő abaújkéri, kiemelten hátrányos helyzetű iskolába is. Legközelebb valószínűleg Pécsre mennek, de egyelőre nagyon nehéz ennyi embert összeszervezni, ez lassítja egy kicsit a tempót. Ha meglesz a szervezet honlapja, akkor ez is gyorsabban megy majd. 

Még több Sándor Máriáról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top