Aktuális

Ennyi volt: bezár a CBA Kelet-Magyarországon

Arról már korábban lehetett hallani, hogy nem fizet a dolgozóinak a CBA nógrádi regionális központja, de most kiderül, nagyobb a baj, bezárják az üzleteiket.

Csütörtökön már nem nyitnak ki a CBA üzletlánchoz tartozó Palóc Nagykereskedelmi Kft. üzletei – ismerte el a Népszabadságnak Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke.

Az üzletlánc 1200 dolgozójának sorsa egyelőre bizonytalan. A lap úgy tudja, hogy a dolgozók többsége nem kapta meg az e havi bérét, továbbá szeptemberre már a tb-t sem fizette meg a cég a munkavállalói után. Ugyanakkor a cégvezetés egyelőre nem közölt semmit hivatalosan a dolgozókkal. 

A Palóc Nagyker boltjaiban hetek óta egyre feltűnőbb volt az áruhiány. A külföldi tulajdonú hipermarketek rendre üzemi veszteséget kimutató kereskedelmi gyakorlata ellen hozott törvény egyébként kimondja, hogy a két éven keresztül veszteséges kereskedelmi cégek ellen felszámolási eljárás kezdeményezhető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top