Aktuális

Apját keresi a bajorországi hajóbaleset áldozatának kisfia

A bajorországi hajóbalesetben szerencsétlenül járt magyar férfi kisfia még olyan kicsi, hogy nem értené meg, mi történt édesapjával. Az áldozat felesége mesélt a történtekről.

Marianna férje, K. István (†49) hajóvezetőként dolgozott azon a 135 méteres személyszállító járművön, amelyik hídnak ütközött Budapest felé tartva, és ledarálta a kormányállást. A férfi és egy 33 éves matróz életét vesztette a balesetben.

A férfi kilencéves kora óta imádta a vizet, először matrózként dolgozott, majd tíz éve hajóvezetői vizsgát tett. Feleségével az egyik hajó fedélzetén ismerkedett meg. Az asszony a tragédiáról a hírekből hallott.

“Amikor a reggeli hírekben bemondták, milyen hajóval történt a baleset, azonnal rám dőlt a világ, és összeestem az ágy mellett. Pár órával később már hivatalosan is tudtam, mi történt” – mesélte a gyászoló nő a Blikknek, aki, mint mondta, nem ismert alaposabb kapitányt a férjénél.

Közös gyermekük még olyan kicsi, hogy nem tudja, mi történt édesapjával. “Amikor könnybe lábad a szemem, odajön hozzám és megkérdezi, hol van apa.”

A család ügyvédje, Rónai Péter szerint nem az első eset, hogy a hajózási társaság modelljeivel gondok akadtak. A cégnek az elmúlt hónapban négy kisebb-nagyobb balesete volt. A magyar származású sztárügyvéd többek között a Costa Concordia luxushajó magyar áldozatainak családját is képviselte.

A norvég Viking Cruises kisvállalkozásként kezdte a pályafutását, ám az utóbbi néhány évben hirtelen több mint két tucat hajóval is bővítette a flottát. A gyors ütemben növekvő cég a hírek szerint nem tartozik a legbiztonságosabb hajózási társaságok közé. A mostani, erlangeni baleset rövid időn belül a nyolcadik hasonló baleset volt, ugyanakkor a többi nem követelt halálos áldozatokat. Hogy pontosan mi okozhatta a tragédiát, azt egyelőre még szakértők vizsgálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top