Aktuális

Egyetlen villámcsapással égett le 36 év munkája

A kunhegyesi nyugdíjas házaspár még be sem fejezte álmai otthonát, amikor villám csapott a tetőszerkezetbe. 36 év munkája veszett oda egyetlen másodperc alatt...

A Kunhegyesen élő Szabó Gábor és felesége harminchat évet dolgozott családi házukért, amit még be sem fejeztek. A házaspár három gyermeket nevelt fel. Az augusztus végi vihar egyetlen villámcsapással zúzta szét álmaikat. Egyelőre azt sem tudják, mekkora a kár, és egyáltalán újjá tudják-e építeni a még el sem készült házat.

Gábor tévét nézett, amikor hallotta, egyre közeledik a vihar. Biztos, ami biztos, inkább kikapcsolta a készüléket. Már épp arra készült, áramtalanítja a házat, amikor hatalmas csattanást hallott. A férfi még meg is állapította magában, ez bizony igen közel csaphatott be. Aztán az történt, amire legrosszabb álmaiban sem gondolt volna.

Égett szagot érzett, de nem találta, honnan jön. Csak amikor kilépett a házból, akkor látta, lángokban áll az egész tetőszerkezet. A kémény teljesen szétnyílt, a villám abba csapott bele. Épp csak a legfontosabb holmikat szedte össze, menekült kifelé az égő házból.

Rózsika, a feleség ekkor kisebbik lányuknál töltötte az időt. Így utólag belegondolva, jobb, hogy nem látta, mi történik. Épp elég volt szembesülni a leégett házzal, amikor hazaért.

A tűzoltók perceken belül kiértek, mégis szinte a teljes tetőszerkezet odaveszett a tűzben, és ami nem vált a tűz martalékává, azt az oltás során használt víz áztatta tönkre. Bár az utóbbi napokban igazán meleg volt, a ház falai még most sem száradtak ki, a bútorok többsége pedig teljesen szétmállik. A padláson tárolták gyermekeik hátrahagyott bútorait, melyek pillanatok alatt lángra kaptak, ezért is terjedhetett olyan hamar szét a tűz. A becslések szerint a villámlás okozta kár két-három millió forint lehet, viszont április óta nincs biztosításuk a házon. A nyugdíjas házaspár nem tudta már kigazdálkodni a magas díjat.

Összefogott értük Kunhegyes

A tragédiát követően több helyi vállalkozó is felajánlotta segítségét a házaspárnak, így a tető újjáépítése már meg is kezdődött. A helyi önkormányzat félmillió forinttal segíti, a családsegítő szolgálat pedig bútorokkal támogatja Szabóékat. Emellett sok barát, ismerős és ismeretlen is támogatja őket különböző módon, akár kétkezi munkával is. Ahhoz azonban, hogy újra megfelelő módon élhessék életüket, a teljes tetőcsere mellett a lakás festésére, új kályhára, használati eszközökre is szükségük van. Ráadásul mindketten betegségekkel küzdenek, Rózsika a napokban infarktus gyanújával kórházba került.

 

(Szoljon)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top