Aktuális

Extrém futóverseny hat lábra tervezve

Itt a Hard Dog Race, egy igazi kutyás program azoknak, akik szeretnek a kutyájukkal futni, de már unják a Szigetkört.

Egy teljesen új verseny bukkant fel a futók és kutyatartók versenypalettáján, a Hard Dog Race, egy magyar ötletből indult kutyás futóverseny extrém akadályokkal, ahol hat kilométert kell futnia és közben tizenhat akadályon túljutnia kutyának és gazdájának egyaránt. A pályát bárki tudja teljesíteni, aki szeret futni. Itt nincs szintidő, nincs fajtamegkötés, a kis házi öleb és a kiképzett munkakutya is indulhat. Egy biztos, aki elindul a versenyen, az sáros és vizes lesz, mert kúszni-mászni is kell, akár a kutyáknak.

Extrém futóverseny hat lábra tervezve

A Hard Dog Race Púza András volt katona, kutyavezető tűzszerész fejéből pattant ki, akit afganisztáni tapasztalati is inspiráltak a verseny létrehozásában. Szerinte a Hard Dog Race igazi kutyás ünnep, ahol a kutyus és gazdája együtt mérettetheti meg magát, osztozva a sikeren is a célba érés után, aminek az öröme feledtet minden nehézséget.

Az extrém verseny egyúttal remek helyszín arra, hogy felhívják a figyelmet a felelősségteljes állattartásra. Az Ebárvaház önkénteseinek segítségével örökbe fogadható kutyusok is részt vesznek majd az eseményen, utána pedig farkcsóválva várják új gazdáikat.

A sporton kívül ismeretterjesztő beszélgetések, klasszikus kutyás bemutatók, orvosi- és élelmezési szaktanácsadás is lesz október elsején a piliscsévi motocrosspályán.

Extrém futóverseny hat lábra tervezve

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top