Aktuális

Szabadon engedték Ronald Reagan merénylőjét

John Hinckley 35 évvel ezelőtt azért akarta megölni Ronald Reagant, hogy felhívja magára Jodie Foster színésznő figyelmét. Mostantól mindössze 80 kilométerre hagyhatja el anyja házát, ahol lakni fog.

Szabadon engedték John Hinckleyt, aki 35 évvel ezelőtt megkísérelte meggyilkolni Ronald Reagan akkori amerikai elnököt. Egy amerikai bíróság még júliusban döntött a 61 éves férfi szabadon engedéséről mivel úgy ítélte, hogy Hickley sem magára sem másokra nem jelent veszélyt többé.

John Hinckley 1981-ben egy washingtoni szálloda előtt lőtt rá Ronald Reaganre, mint később elmondta azért, hogy felhívja magára Jodie Foster színésznő figyelmét. Reagan elnököt akkor két hétig ápolták kórházban, a lövöldözésben megsebesült az elnököt kísérő rendőr és az elnök sajtótitkára, James Brady is.

Forrás: nbcnews.com
John Hinckley 1981-ben…
Forrás: nbcnews.com

Folytatnia kell a kezelést

Hinckleyt akkor nem börtönbüntetésre, hanem zárt osztályon történő kezelésre ítélték, mert az igazságügyi orvosszakértők beszámíthatatlannak találták. Hinckleyt 1981 óta egy washingtoni pszichiátriai intézetben kezelték.

Forrás: bbc.com
és 2003-ban
Forrás: bbc.com

2006-tól kezdődően többször is meglátogathatta a Virginia államban élő édesanyját, akinél mostantól lakhat. Ugyanakkor néhány hatósági korlátozással kell szembenéznie, így nem érintkezhet Reagan családtagjaival, sem Jodie Fosterrel. Emellett folytatnia kell a kezelését, és mindössze 80 kilométerre hagyhatja el édesanyja házát, ilyen esetben pedig mindig kell hogy legyen nála GPS-helymeghatározásra képes, bemérhető mobiltelefon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top