Aktuális

Hajléktalannak adta cipőjét a 14 éves gimnazista – fotó

A kamaszfiú egy évvel ezelőtt még egyik balhéból a másikba sodródott. Mára az egész világ róla beszél, miután egy hajléktalannak adta vadiúj cipőjét.

“Butaságnak tűnhet, de láttam a férfi szemében, hogy rengeteget szenvedett már. Azt éreztem, hogy segítenem kell neki” – nyilatkozta a CNN-nek LaRon Tunsill. A Kentuckyban élő, 14 éves fiú a napokban azzal került be a hírekbe, hogy odaadta vadonatúj sportcipőjét egy hajléktalan férfinek.

Az esetről a fotót a PurpMe elnevezésű, hajléktalanokat segítő, nonprofit szervezet tette közzé a Instagram-oldalán. Azok után, hogy egy éve még egyik balhéból a másikba sodródott, LaRon hónapok óta itt önkénteskedik, és az ideje nagy részében hajléktalanokkal foglalkozik. Az amerikai munka ünnepét is önkéntes munkával töltötte: társaival ételt osztott a rászorulóknak.

Azt mondja, felkeltette a figyelmét, hogy a férfi a többiektől külön, egy sarokban étkezett. Odament hozzá, hogy beszélgessen vele egy kicsit, ekkor figyelt fel a hajléktalan katasztrofális állapotban lévő cipőjében. “Azt tettem, amit a helyemben mindenki tett volna: odaadtam neki a sajátomat, hiszen már az ujjai is kilátszottak.” LaRon azt mondja, a férfi először nem akarta elfogadni a cipőt, de végül sikerült meggyőznie.

A megható pillanatot LaRon önkéntestársai fotózták le, a felvétel pedig azóta az egész világot bejárta. Íme:

@abcnews just posted our interview! PURP NATION STAND UP!!! Uplift someone and live out your PURPose! #PURPme #PURPose #abc

People Uplifting Real People (@purpme) által közzétett fénykép,

 

Olvass még többet a hajléktalanságról az NLCafé oldalán: 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top