Aktuális

Unikornist loptak, de nem bírtak vele

Ismeretlen tettesek megpróbálták ellopni a szentbenedeki Kornis-kastély két kapuőrző unikornisának egyikét. A másfél tonnás szoborral nem bírtak a vandálok, így az árokba döntötték, és otthagyták.

Megpróbálták ellopni a szentbenedeki Kornis-kastély unikornisait – tudta meg a transindex.ro. A középkori kastély kapuját őrző két egyszarvú egyenként másfél tonnát nyom, így a felkészületlen tolvajok csak lelökni tudták az egyiket a kapu melletti árokba. A kastély jelenlegi tulajdonosa, miután értesült az esetről, a két unikornist formázó szobrot elszállíttatta mindaddig, amíg a kastély sorsa jobbra nem fordul. 

A Kornis-kastély az 1600-as évektől a Kornis család tulajdona, még Bethlen Gábor adományozta azt a családnak, egészen a második világháborúig lakták, utána menekülniük kellett. Az államosítás után a 2000-es évek elején perelte vissza az államtól a család egyetlen leszámozottja, Kornis Gabriella. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top