Aktuális

Lincselés lett a biciklizésből Franciaországban

Meglincseltek egy bicikliző társaságot a franciaországi Toulonban, mert a nőkőn rövidnadrág volt. A lincselőket őrizetbe vette a rendőrség.

Egy bandának nem tetszett, hogy egy biciklitúrán lévő társaság női tagjai rövidnadrágot húztak a kiránduláshoz, ezért ringyónak nevezték őket, majd a védelmükre kelő férfiakat durván összeverték. A kirándulók gyerekei végignézték a lincselést, velük pszichológusok beszélgetnek a történtekről.

A megrázó és érthetetlen eset még vasárnap történt a franciaországi Toulonban, amikor egy két házaspárból, egy barátjukból és három gyerekből álló társaságot feltartóztatott egy tizenöt fős, kamaszokból és fiatal férfiakból álló csoport és ribancozni kezdték a nőket, amiért azok rövidnadrágot viseltek. Amikor a férjek a hangnemet kifogásolták, a banda tagjai nekik rontottak és alaposan helybenhagyták őket, a nőket pedig erőszakkal lenyomták a földre. A támadók a lincselés után elmenekültek – számolt be az esetről az Origo.

Szerencsére a bicikliút közelében volt videokamera, így rövid időn belül sikerült elfogniuk két lincselőt. Egyikőjük mindent tagadott, míg a másik először azt állította, hogy ő pont a társaság védelmében hadakozott, de a videón látszott az ellenkezője. A többieket még körözi a rendőrség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top