nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Erőszak a gyerekotthonban: azonnali vizsgálat lesz

Erőszak a gyerekotthonban: azonnali vizsgálat lesz

Tájékoztatást kér a rendőrségtől és vizsgálatba kezd az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága a gyerekotthonban történt szexuális erőszak gyanúja kapcsán.
NLCafé/MTI
f Ajánlom

Nem maradt visszhang nélkül, hogy megjelent a sajtóban, egy magyar gyerekotthon nevelői pénzért és játékokért cserébe szexre kényszerítettek kisgyerekeket. Az Emmi államtitkársága ugyanis azonnali vizsgálatot rendelt el, valamint tájékoztatást kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.

 Az államtitkárság csütörtökön az MTI megkeresésére azt közölte, a vizsgálat eredményének tükrében a tárca kezdeményezni fogja a személyi felelősségre vonást. Hangsúlyozták, bármilyen, a gyermekek ellen elkövetett bűncselekmény elfogadhatatlan, a kormány ezért a gyermekek ellen elkövetett szexuális bűncselekmények büntetését kiemelten megszigorította a 2013-ban életbe lépett új Büntető törvénykönyvben.

Hozzátették, a kormány alapvető célja, hogy a gyermekek minél fiatalabb korban megkapjanak mindent, ami a testi, lelki, szellemi fejlődésükhöz szükséges, ezért azon is dolgozik, hogy az eddigi intézményi gondozásban élő gyermekek minél nagyobb arányban nevelőszülőhöz, illetve családiasabb körülmények közé kerüljenek. 

Év végére a 12 év alatti gyerekek több mint 90 százalékát nevelőszülőknél helyezik el, azok a gyermekek pedig, akiket valamilyen oknál fogva nem lehet nevelőszülőknél elhelyezni, jól felszerelt lakóegységekben nevelkedhetnek – írták a közleményben. 

A gyermekotthonok kiváltása program segítségével 2019-re befejeződik a magyar gyermekvédelem rendszerében az intézmények megújítása és kiváltása.

Megosztás Facebookon