Aktuális

Nyíregyházi gyilkosság: elhúzódhat a kiadatás

Hiába ítélt úgy a Kolozsvári Táblabíróság, hogy kiadják Magyarországnak a nyíregyházi gyilkosság vádlottját, a román férfi fellebbezett, ami megjósolhatatlan ideig elnyújthatja a kiadatást.

Hétfőn iktatta a kiadatási határozat elleni fellebbezését a nyíregyházi gyilkosság elkövetésével gyanúsított román férfi ügyvédje. A maszol.ro portálnak azt mondta, várhatóan jövő héten kerül Bukarestbe a legfelsőbb bíróság elé a dosszié, ám megjósolhatatlan, mikorra tűzik ki az első tárgyalás időpontját.

A gyanúsított jelenleg a kolozsvári rendőrség fogdájában van, és a legfelsőbb bíróság jogerős ítéletéig várhatóan ott is marad. Kiadatása után Magyarországon áll bíróság elé, de Romániában tölti majd le börtönbüntetését, ha elítélik.

A román orvos múlt héten lőtte le feltehetően szerelemféltésből 40 éves szeretőjét és annak 46 éves férjét nyíregyházi otthonukban, ikergyermekeik szeme láttára. A nő a helyszínen meghalt, a férfit jelenleg is kórházban ápolják. Az elkövetőt Kolozsváron fogták el, még mielőtt öngyilkos lehetett volna. Tettét beismerte, ám azt kérte, ne adják ki Magyarországnak, mert állítása szerint ott megalázták.

Olvass még a nyíregyházi gyilkosságról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top