Aktuális

A diplomamentésre jelentkezők fele kudarcot vall

Hiába a szándék, a diplomamentő programban résztvevők fele nem szerzi meg végül a nyelvvizsgát.

Az elmúlt években diplomamentésre jelentkező több mint 10.200 fő mindössze felének lett meg a nyelvvizsgája – írja a Magyar Nemzet a programért felelős Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adataira hivatkozva.

A lap szerint eddig 5152 komplex nyelvvizsgát igazoló dokumentumról tudni, a résztvevők viszont még idén december 31-ig elküldhetik bizonyítványukat.

Az OFA tájékoztatása szerint eddig 126 diák nem teljesítette a támogatási szerződésben vállaltakat, ők közel 11,8 millió forint értékben fizették vissza a képzési díjat. A visszafizetésre kötelezettek közül – kérésükre – hét ember számára biztosítottak részletfizetési lehetőséget.

Mint az OFA közölte, a diplomamentő programban 2014-2015-ben folyamatosan indultak képzések, ezekre eddig 2,4 milliárd forint közpénzt fordítottak. Ám ez még nem a teljes költség, ugyanis az idén záruló képzések elszámolása még folyamatban van.

A diplomamentés képzéseire a legtöbben Budapesten, Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelentkeztek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top