Aktuális

Nőket zaklathattak egy németországi fesztiválon

A szexuális molesztálásokat a szemtanúk leírása alapján "észak-afrikai kinézetű", illetve "migrációs hátterű" férfiak követték el.

Nőket zaklathattak a németországi Essenben egy fesztiválon a hét végén. A helyi rendőrség vasárnapi összesítése szerint 6 feljelentés érkezett szexuális zaklatás miatt.

Az Essen Original nevű, pénteken kezdődött háromnapos, ingyenes szabadtéri fesztivállal kapcsolatban összesen 26 feljelentést tettek, a többi között testi sértés, zsebtolvajlás és a fegyvertartásról szóló törvény megsértése miatt. A rendezvényen történt esetekről tájékoztató rendőrségi közlemények szerint a feltételezett molesztálásokat, szexuális zaklatásokat szemtanúk leírása alapján “észak-afrikai kinézetű”, illetve “migrációs hátterű” férfiak követték el.

 

A rendőrség több embert őrizetbe vett, és a lakosság közreműködését kéri az esetek feltárásához. A szemtanúk egy külön erre a célra fenntartott telefonszámon is tehetnek bejelentést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top