nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Szentté avatták Teréz anyát

Szentté avatták Teréz anyát

Az eseményen – melyet több mint száz országban élőben közvetített a televízió – százezres tömeg gyűlt össze.
NLCafé
f Ajánlom

Ferenc pápa szentté avatta a vatikáni Szent Péter téren Boldog Kalkuttai Teréz anyát, Nobel-békedíjas apácát, a Szeretet Misszionáriusai rend alapítóját. A ceremóniára, amely az irgalmasság rendkívüli szentévének egyik legnagyobb tömegeseménye, mintegy százezren érkeztek a világ minden tájáról. A rendezvényt, amelyet több mint száz országban élőben közvetített a televízió, háromezer olasz rendőr és biztonsági ember felügyelte, a Vatikán feletti légteret pedig lezárták.

Csodás tett

A szabadtéri szentmisén megjelent több állam- és kormányfő, köztük Narendra Modi indiai miniszterelnök, valamint az a férfi is, aki 2008-ban feleségének a Teréz anyához intézett imádsága hatására gyógyult meg addigi bénulásos és az orvosok által halálosnak nyilvánított betegségéből. Ez a csoda eredményezte az 1997. szeptember 5-én elhunyt, albán származású Teréz anya szentté avatását.

Szentté avatták Teréz anyát

Ferenc pápa szentbeszédében az “isteni irgalmasság nagylelkű szétosztójának” nevezte Teréz anyát, aki “odahajolt a kimerült emberek felé”, elismerve Isten adta méltóságukat; felemelte hangját a világ hatalmasságai előtt, hogy ismerjék be a szegényekkel szemben elkövetett vétkeiket.

Közös pizzázás a pápával

Az egyházfő a szentté avatási szertartás után vendégül látott ebédre egy közös pizzázásra  1500 hajléktalant és rászorulót szerte Olaszországból. Az  ételt egy nápolyi pizzasütőcsapat készítette, és a Szeretet Misszionáriusai rend mintegy 250 apácája és további önkéntesek szolgálták fel.

Megosztás Facebookon